Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2012 01:42 - Кои са Anonymous?
Автор: kubratovsnop Категория: Политика   
Прочетен: 3664 Коментари: 0 Гласове:
0



Те наричат себе си Anonymous и са най-известната организация от хакери-анархисти в света. Когато решиха да напуснат тъмните си стаи, осветени единствено от светлината на мониторите им, за да излязат и да започнат да протестират срещу законите за борба с пиратството, те, много мъдро, решиха да носят маски.

От 2008 година насам, символ на "Anonymous" стана маската, направена по дизайн и подобие на онази от кино-епопеята на Алън Мур "V for Vendetta”.

Във филма на Мур маската е носена от самотен борец за свобода и противник на правителството и неговите неправди, разказва The Guardian.



http://vbox7.com/play:c364b67f00



Любопитното в случая е, че маската в реалността, макар и да е символ на вид хакерски активизъм, се превърна в една от най-популярните по целия свят.

Производителят ѝ, компанията за производство на карнавални костюми Rubies продава над 100 000 всяка година, като продуктът се превърна в най-продаваният от своята категория в онлайн оказионите Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.de.

Според описанието на продукта по сайтовете "Изключително полезно е да си способен да скриеш самоличността си от публиката, докато се бориш за своите анонимни дела."

Всъщност, в цялата история около анонимната маска, има доста тлъста доза ирония. Защото всъщност самата стока е продукт, защитен от Закона за търговски марки. За всяка маска, която Rubies продават - за 5,16 паунда или 10,50 евро – част от печалбата отива за филмовия гигант Warner Bros, който направи филма.

Забавното е, че Warner е едно от най-големите холивудски студия, филиал на TimeWarner и член на Асоциацията Motion Picture of America – най-големият противник на Anonymous и всъщност тези, срещу чиято политика се бори активистката организация.



Anonymous или Анонимните, са организация, която навлиза във виртуалното ежедневие през 2003 година, демонстрирайки активно гражданско неподчинение разпространявано чрез интeрнет, оставайки скрити във виртуалното пространство.

В интернет, техните симвоволи се явяват маската от филма V for Vendetta  или костюмиран човек/индивид, без глава/идентичност, застанал пред глобус. Можете да асоциирате символите им с тяхната кауза и принцирпи.

През годините, към „Анонимните“ се присъединяват много от най-доказалите се хакери/кракери на световно ниво, и поддръжниците им хактивисти, се увеличават с всеки изминал ден.

Осъществяват удари към правителствени сайтове, държавни агенции, и др. Сред по известните им попадения са
кибер-атаките срещу Visa, MasterCard и PayPal в подкрепа на WikiLeaks
Bank of America – 14-ти март 2011
Operation Sony – Април 2011
Удари на правителствени сайтове на Малайзия, Орландо, Сирия.
и др…



Съобщение от Анонимните – Операция Фейсбук 05-11-11
Внимание, жители на земята, ние сме Anonymous
Имаме нужда от вашето внимание, надявайки се да се вслушате в предупрежденията които следват.
Вашето средство за комуникация, което толкова обожавате, ще бъде унищоено.
Ако си хактивист или просто човек, който би искал да даде свобода на информацията, присъедини се към каузата и унищожи Фейсбук в името на собствената си неприкосновенност на личния живот!
Фейсбук продава вашата информация на правителствени организации и дава нелегален достъп на фирми за сигурнст така, че те да могат да шпионират хора от цял свят. Някой от тези така наречени фирми „whitehat“ „infosec“ работят за авторитарни правителства, като тези на Египет и Сирия.

Всичко което правите във Фейсбук, остава във Фейсбук, независимо от настройките ви за поверителност и изтриването на вашият акаунт е невъзможно. Дори и да изтриете вашият акаунт, цялата ви персонална информация остава във Фейсбук и може да бъде възтановена по всяко едно време. Ограничаването на настройките ви за поверителност в акаунтът си също е заблуда. Фейзбук знае повече за вас, дори от семейството ви.

Не можете да избягате от реалността в която вие, хората на интернет, живеете. Фейсбук е противоположност на „Antisec“ кауза. Вие не сте предпазени от тях, нито от което и да било правителство.Един ден ще си спомните за тези времена, и ще разберете, че това което правим тук е правилно.

Замислете се за малко и се подгответе за един ден, който ще остане в историята.

5-ти Ноември 2011

Ние сме „Anonymous“
Ние сме легион
Ние не прощаваме
Ние не забравяме
Очаквайте ни













Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kubratovsnop
Категория: Политика
Прочетен: 50424
Постинги: 11
Коментари: 44
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031